Voorbereiding

Als deelnemer kan je je heel goed voorbereiden op de UtregKwis. De voorbereidingsactiviteiten gaan van start als de teams definitief zijn vastgesteld. Je kunt dan deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • 2 rondleidingen van Gilde Utrecht (1 binnen de singels en 1 in een wijk naar keuze). Hiervoor schrijf je in op de website van Gilde Utrecht en gebruik je een door ons verstrekte code. De rondleidingen starten in mei 2022. 
  • 3 verschillende lezingen in de Bibliotheek op de Neude. Het is ook mogelijke de lezingen, via een stream, live op de website te volgen dan wel later terug te kijken. Informatie over de lezingen op 3 en 17 september volgt z.s.m.

Lezing 11 juni: 

Aan de Neude ligt het postkantoor, zo weten generaties Utrechters. Nieuwe generaties Utrechters in de toekomst zullen zeggen aan de Neude ligt de bibliotheek. Maar wat lag er nog meer aan de Neude voordat het postkantoor er werd gebouwd? Daar krijgt U op 11 juni antwoord op!  Van Jan Smits. Veel aandacht zal uitgaan naar de denkbeelden van de Architect, naar zijn inspiratie maar vooral ook hoe ingenieus het gebouw bijna een eeuw geleden werd ontworpen en gebouwd. Waardoor het een eeuw later moeiteloos de ombouw van postkantoor naar bibliotheek doorstaat. Veel weetjes, veel foto’s en plattegronden. Kortom een ideale lezing voor veel kwisvragen. Je kunt je opgeven voor de lezingen middels onderstaande knop. De maximale capaciteit van de zaal is 180 personen.

Aansluitend op deze lezing bieden de rondleiders van Bibliotheek Utrecht het publiek een gratis rondleiding aan. 

Spreker: Jan Smits, Neude-kenner en rondleider bij Bibliotheek Utrecht

Aanvang: 16.00 uur

Aaanvang rondleidingen: 17.00 uur

einde: 18.00 uur

locatie: Theaterzaal van Bibliotheek Neude

  • De tentoonstellingen ‘Water! Vriend of Vijand?’ en ‘Utrecht Begint Hier’ van Het Utrechts Archief (locatie Hamburgerstraat).