De Groate Utreg Kwis op televisie op 3 juni

By Utregkwis

Zie hier de promotiefilm voor De Groate Utreg Kwis op 3 juni: klikhier

Vrijdag 3 juni De Groate Utreg Kwis op televisie.

Vrijdag 3 juni is op RTV-Utrecht en de lokale zender U-Stad De Groate Utreg Kwis te zien. Vanaf 19.30 uur presenteert vollekstaol-ambassadeur Koos Marsman deze speciale UtregKwis als onderdeel van de start van de activiteiten rond 900 jaar Utrechtse stadsrechten.

Later dit jaar doen 900 Utrechters mee aan De Groate Utreg Kwis om hun kennis over 900 jaar Utrecht te testen, maar vooral om van alles over hun stadsie te leren want De Groate Utreg Kwis is vooral een kwis waar je aan deelneemt om er wat van op te steken en andere Utrechters beter te leren kennen.

Twintig Utrechters doen vrijdag voor deze speciale gelegenheid mee aan De Groate Utreg Kwis. Onder andere Frans van Seumeren (eigenaar FC Utrecht), Mathijs Meinderts (kinderboek De spoken van het Stadhuis), topkok Leon Mazairac, Anissa Akhrij (voorzitter Al Amal), Lysette Jansen (Volksbuurtmuseum), columnist Jerry Goossens, Romana de Lorenzo (Venezia), Ad van Liempt (journalist, historicus) en nog veel meer.

Thuis meedoen aan deze speciale De Groate Utreg Kwis is eenvoudig, zorg voor pen en papier en volg de uitzending die live wordt uitgezonden vanuit Het Utrechts Archief.

Wil je meedoen aan de reguliere De Groate Utreg Kwis in september en oktober, meld je dan aan via de website www.degroateutregkwis.nl en doe ook mee aan de diverse (gratis) lezingen en rondleidingen die we aanbieden aan onze deelnemers.

Maar eerst dus vrijdag 3 juni de speciale De Groate Utreg Kwis op RTV-Utrecht en U-Stad vanaf 19.30 uur.

Facebooktwitter